Moji viri učenja za razvoj v Windows 8 in Windows Phone 8

Tukaj je naštetih nekaj najbolj pomembnih virov znanja, ki jih jaz uporabljam za razvoj Windows 8 in Windows Phone 8.

Microsoft Virtual Academy

Za večino Microsoft platform priporočam portal Microsoft Virtual Academy, kjer imate veliko video vsebin lepo urejene po temah in težavnostih. Ta predavanja so narejena tako, da se hitro naučite osnove tehnologije in hkrati dobite nasvete od ljudi, ki že uporabljajo te tehnologije na svojih projektih. Nekateri seti predavanj so tudi vezani za MCT izpite in so bili moj glavni vir informacij za MCSD izpite za Windows Store using C#.

Pluralsight

Če ste študenti ali vas ni strah investirati nekaj denarja v kvalitetno vsebino, vam priporočam Pluralsight. Tukaj se lahko naučite od Microsoftovih do Open Source tehnologij od pravih ekspertov. Kot študent, sem se tukaj naučil zelo veliko stvari, saj sem imel brezplačen dostop. Uporabnik MSDN subscription-a lahko dobite omejen dostop do vsebin.

Blogi

Jaz spremljam veliko tehničnih blogov in člankov, saj to je odličen vir znanja za aktualne teme. Na RSS-u spremljam predvsem Microsoft-ove bloge, saj žal nimam časa spremljati vseh odličnih blogov, ki jih najdem:

Knjige

Večina knjig je preveč elementarnih, da bi se jih sploh splačalo pogledati, ampak med temi obstajajo zlate izjeme. Nekatere knjige pokrijejo skoraj vse teme, ki jih razvijalec potrebujejo in nekatere še dodatno razširijo obzorja z znanjem o samih platformah in kaj se dogaja v ozadju.

Exam Ref 70-484: Essentials of Developing Windows Store Apps Using C#

Ta knjiga vsebuje osnove Windows Store razvoja in tudi služi kot priprava na 2. del izpita za MCSD: Windows Store using C#. Predstavljene so tudi stvari, ki jih v praksi ne uporabljamo direktno, saj za to poskrbijo frameworki kot so settings panel, live tili, notificationi, itd.

O’Reilly

Amazon

Exam Ref 70-485: Advanced Windows Store App Development Using C#

Tretji del zgoraj omenjenega izpita. Tukaj najdete bolj napredne funkcionalnosti OS-a kot je printanje, Play To, security in podobno. Obe knjigi skupaj pokrijeta večino funkcionalnosti Windows 8.0.

O’Reilly

Amazon

Windows Runtime via C#

To knjigo sem ravno začel brati, saj me zanimajo podrobnosti nekaterih predelov WinRT-ja, ki niso posebej izpostavljeni drugod. Tukaj je nekaj več podrobnosti o background taskih, networkingu, streamih in share charm funkcionalnosti.

O’Reilly

Amazon

Windows 8.1 Apps with XAML and C# Unleashed

Serija knjig “Unleashed” je vedno znova presenečala, kaj vse novega se lahko naučiš o platformi, ki jo spoznavaš že več let. Polna nasvetov, primerov, naprednih scenarijev in razlag za stvari, ki jih ni mogoče najti povsod. Žal te knjige nimam, saj čakam, da bo prišla na O’Reilly trgovino, kjer si lahko kupim PDF DRM-free.

Amazon

Windows Phone 8 Development Internals

Večina knjig za Windows Phone 8 so me razočarala, saj so bile usmerjene za začetnike in ta knjiga je bila najbolj zanimiva za WP8. V tej knjigi je opisano, kako je WP8 drugačen od WP7, pisanje C++ kode, uporabe DirectX 11, cross-platform development med Windows 8 in WP8 in mnogo več. Ni tipična knjiga in za večino developerjev ima veliko informacij, ki jih ne morejo izkoristiti v svojih projektu. Je zelo zanimivo branje in jo priporočam kateremu koli, ki ga podrobno zanima WP8 platforma.

O’Reilly

Amazon

Windows Phone 8 Unleashed

Najverjetneje najboljša knjiga za izkušene razvijalce WP8 platforme. Avtorji knjig “Unleashed” poskrbijo za kvalitetno vsebino, kar je že razvidno iz kazala. Žal te knjige nisem kupil, saj je ne moram dobiti v PDF DRM-free obliki, ampak jo vseeno priporočam.

Amazon

Imate svoj seznam virov znanja za Windows 8 in Windows Phone 8 razvoj? Delite ga v komentarjih spodaj. Smeško

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: